Update: Bild spotte Dest al op vliegveld in München en weet ook van interesse af

Update: Bild spotte Dest al op vliegveld in München en weet ook van interesse af

07-02-2020 22:47 Laatste update: 08-02-2020 12:02
285

Ajax gaat Sergiño Dest mogelijk kwijtraken. Bayern München heeft zijn pijlen gericht op de dit seizoen doorgebroken back, meldt De Telegraaf vrijdagavond.

Ajax sloeg tijdens de winterse transferperiode een bod van twintig miljoen euro vanuit Zuid-Duitsland af, onthult De Telegraaf. Aan een zomerse transfer zouden de Amsterdammers wél mee willen werken.

Volgens de ochtendkrant laat Der Rekordmeister 'niet meer los' en is Ajax bereid om te luisteren naar een aanbod, 'mits de juiste prijs wordt betaald'. Ajax lijkt een bedrag van liefst dertig miljoen euro in het hoofd te hebben, maar naar verwachting zal het ook akkoord gaan met een bod van 26 miljoen euro. Een akkoord tussen beide clubs lijkt in ieder geval een kwestie van tijd.

Dest maakte dit seizoen zijn debuut namens de hoofdmacht van Ajax en heeft inmiddels alweer 27 officiële wedstrijden op zijn naam staan. In september verlengde hij zijn contract tot medio 2022. Niet lang daarna moest de vleugelverdediger kiezen tussen een interlandcarrière namens Oranje of de Verenigde Staten, het geboorteland van zijn vader: Team USA won die strijd.

Update 08/02: BILD weet zaterdagochtend te melden dat Dest verleden week al is gespot op het vliegveld in München. De rechtsback zou al met Bayern hebben gesproken over een zomerse overstap. De Duitse krant refereert verder aan de details die De Telegraaf vrijdagavond al naar buiten bracht.