Getergde Slot wil smaakmakers behouden: 'Binnenlandse overstap geen vooruitgang'

Getergde Slot wil smaakmakers behouden: 'Binnenlandse overstap geen vooruitgang'

08-02-2020 08:42
162

Arne Slot hoopt volgend jaar 'gewoon' te kunnen rekenen op zijn smaakmakers van dit seizoen. De trainer vindt het vervelend dat de links naar Ajax, PSV en Feyenoord altijd weer moet worden gelegd.

AZ presteert dit seizoen ontzettend goed en dat brengt de geruchtenmolen automatisch op gang. Slot geeft in het Algemeen Dagblad aan daar wel een beetje klaar mee te zijn. "In bijna elke vraag die jullie stellen, wordt de relatie met Ajax, PSV of Feyenoord gelegd. Maar goed: ik heb vooral graag dat ze volgend seizoen bij ons spelen. Waarom zou dat niet kunnen? Als we minimaal tweede worden, is er voor die gasten misschien juist wel veel reden om nog een jaar te blijven."

Slot denkt dat de moraal in het team van de Alkmaarders voldoende reden kan zijn om een vertrek uit het AFAS Stadion te laten lopen. "Ze staan met veel plezier op het veld en met de kwaliteiten die ze hebben, zijn ze ook volgend seizoen tot speciale dingen in staat. Daarbij komt: als je concurreert met Ajax, PSV en Feyenoord is het niet handig om je spelers te verkopen aan die clubs", concludeert Slot.

De succesvolle trainer denkt daarbij dat het sportief gezien helemaal niet zo'n zekerheid is om een binnenlandse overstap te ambiëren. "Financieel zouden ze in Nederland misschien nog een stap kunnen zetten. Maar sportief zie ik voor de spelers op dit moment geen goede reden. Je ziet het ook in het aantrekken van spelers. Jonge gasten geloven in AZ. In fysiek en speltechnisch niveau hebben we een unique sellingpoint."