Utrecht leeft toe naar 'wedstrijd van het jaar': 'Spelers gedragen zich anders'

Utrecht leeft toe naar 'wedstrijd van het jaar': 'Spelers gedragen zich anders'

08-02-2020 09:03
94

John van den Brom scoorde in een vroeger leven eens voor Ajax tegen FC Utrecht. Deze zondag neemt hij het met laatstgenoemde in een kolkende Galgenwaard op tegen de Amsterdammers.

Van den Brom kijkt uit naar het treffen, dat zoals bekend enorm leeft in de Domstad. "Dit wordt mijn eerste FC Utrecht - Ajax thuis. Uit het verleden weet ik wel dat het altijd beladen wedstrijden zijn, die wel diep zitten", zegt Van den Brom tegen het Algemeen Dagblad. "Soms verrast het me wel dat spelers zich wat anders gedragen richting zo'n wedstrijd. Dat merk je, dat voel je. Waarom is dat? Omdat het Ajax is? Maar waarom ben je dan anders? Ik kan me erover verbazen. Ik vind namelijk dat je dat altijd moet hebben als speler."

Wedden

Meer odds

De Utrecht-trainer weet dat hij een kolkende Galgenwaard kan verwachten en hoopt dan ook dat dit kan bijdragen aan een sensationele Utrechtse middag. "Dat is mooi, dat vooropgesteld. Ik kijk er wel naar uit om het vanuit dit perspectief mee te maken. Ik wéét hoe het is als je aan de andere kant staat, dat is voor de tegenpartij niet leuk. We hebben genoeg jongens die met hun verstand voetballen, want we moeten niet als een kip zonder kop gaan rennen en vliegen. We moeten bij ons idee en plan blijven hoe we Ajax willen bestrijden. Wat dat betreft hebben we een goed voorbeeld gehad bij FC Groningen - Ajax (2-1). Dat was ook een gekkenhuis", beslist de oefenmeester.