Officieel: FC Utrecht stunt met komst ervaren Senegalees international (32)

Officieel: FC Utrecht stunt met komst ervaren Senegalees international (32)

08-02-2020 09:25 Laatste update: 09:57
82

FC Utrecht heeft een week na het verstrijken van de transferdeadline alsnog een centrale verdediger weten aan te trekken. De Domstedelingen maken zaterdagochtend melding van de komst van Lamine Sané.

De 32-jarige ervaren verdediger is Senegalees international en dus haalt FC Utrecht een brok ervaring toe aan de selectie. Jordy Zuidam, technisch directeur van Utrecht is erg tevreden, vertelt hij op de clubwebsite. "Met het aantrekken van Lamine voegen we een extra optie toe aan onze achterhoede met een flink pak ervaring. Lamine is lang en kopsterk. Hij is sterk in de duels één-tegen-één, heeft een goede snelheid en blijft rustig onder druk. Bovendien heeft hij een geweldige persoonlijkheid. Hij kan als mentor van onze grote talenten een rol spelen in hun ontwikkeling, door zijn ervaring op hen over te dragen.

Sané werd in Frankrijk geboren en groeide bij Bordeaux uit tot een zeer gewaardeerde kracht. Hij speelde daar 188 wedstrijden in de Ligue 1 en deed daarnaast ervaring op in de Champions League en Europa League. Vervolgens verkaste hij naar Werder Bremen, waar hij twee seizoenen actief was. Ten slotte beproefde hij zijn geluk in de Verenigde Staten, waar hij bij Orlando City SC speelde. De verdediger vertrok vervolgens, en genoot daardoor een transfervrije status. FC Utrecht heeft daar nu gebruik van weten te maken, want de Franse Senegalees kan daardoor een week na het verstrijken van de transferdeadline alsnog tekenen in Utrecht, waardoor men het gat van de langdurig geblesseerde Willem Janssen tóch nog opgevangen lijkt te hebben.