Arts (links op de foto) met Tomás Galasek

'Topsfeer in het stadion, mensen gaan uit hun dak en Stilburg bestaat niet meer'

'Topsfeer in het stadion, mensen gaan uit hun dak en Stilburg bestaat niet meer'

08-02-2020 11:21
47

Arno Arts kijkt met plezier naar Willem II, de club waar hij als speler zelf nog actief was. In 1999 was Arts onderdeel van het elftal dat de Champions League haalde en hij denkt dat de Tricolores wederom tot iets unieks in staat zijn.

De wedstrijden tegen de topploegen zijn voor Arts een goede graadmeter. "Willem II heeft het tot nu toe in uitwedstrijden goed gedaan tegen de topploegen", zegt hij tegen VTBL. "Het berust niet op toeval. En ze hebben niets gestolen, hè! Alle punten tot nu toe hebben ze verdiend gepakt. In sommige duels hebben ze zelfs te weinig gekregen."

Waar de trainer van Jong Willem II veel parallellen kan trekken met het team waar hij zelf in speelde, ziet hij ook één groot verschil. "De fans! Daar ben ik echt jaloers op. Wij speelden voor een publiek dat een afwachtende houding aannam. Mensen moesten het eerst maar eens zien, wij moesten het stadion nog echt vol voetballen. Stonden we in eigen huis met 1-0 voor tegen Vitesse, gingen we met een fluitconcert de kleedkamers in!"

Nu is dat wel anders, vindt Arts. "Nu klinkt het overweldigend: 'niet de beste, maar wel de gekste'. De tribunes van het Koning Willem II zitten helemaal vol. De sfeer is top, Stilburg bestaat niet meer. Mensen reizen de club massaal achterna en gaan compleet uit hun dak. Dat was in onze tijd echt anders."