Vitesse-tweetal speelt noodgedwongen: 'Wij kijken ook naar Ajax, erg belangrijk'

Vitesse-tweetal speelt noodgedwongen: 'Wij kijken ook naar Ajax, erg belangrijk'

Vitesse treedt zaterdagavond in Groningen aan met Tim Matavz en Sondre Tronstad, maar dat gaat niet van harte. De twee zijn niet okselfris, maar trainer Edward Sturing heeft geen andere keuze dan ze toch op te stellen.

Tronstad is de vervanger van Navarone Foor, die afgelopen week naar Al-Ittihad in de Verenigde Arabische Emiraten vertrok. "Hij overlegt als laatste wedstrijd de Noorse bekerfinale van 8 december", vertelt Sturing aan De Gelderlander. "Maar wij kijken ook over Groningen heen. Woensdag wacht de kwartfinale van de KNVB-beker tegen Ajax. Dat is voor Vitesse een heel belangrijke wedstrijd. Dan moet hij er ook staan."

Tim Matavz was vorige week tijdens het uitduel bij ADO Den Haag (0-0) ziek en werd vervangen door Thomas Buitink. De Sloveen keert ook terug bij Vitesse. "Maar hij komt terug van griep", laat Sturing optekenen. "Hij heeft in twee weken tijd twee dagen getraind. Het is dus afwachten hoe lang hij kan spelen. Ik betwijfel of hij negentig minuten aan kan. Maar Matavz start wel. Hij is voor ons erg belangrijk. Als aanspeelpunt en afmaker."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s