SV Ajax neemt contact op met KNVB over storm Ciara: 'Wij vinden het onverantwoord'

SV Ajax neemt contact op met KNVB over storm Ciara: 'Wij vinden het onverantwoord'

08-02-2020 14:14
217

Supportersvereniging Ajax en de KNVB hebben zaterdag contact gehad over de wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax van zondagmiddag. De supportersvereniging vindt het onverantwoord om de vele fans naar Utrecht te laten reizen wanneer de veiligheid niet gewaarborgd kan worden door de aankomende storm Ciara.

Supportersvereniging Ajax deed daarom navraag bij de KNVB en Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de voetbalbond, deelt de zorgen van SV Ajax. De KNVB stelt de veiligheid van de supporters voorop en komt uiterlijk zondagochtend met een beslissing, maar het liefst nog eerder.

Wedden

Meer odds

"Wij vinden het onverantwoord om onze supporters in bussen te laten reizen als hun veiligheid niet gewaarborgd is", geeft SV Ajax-directeur Fabian Nagtzaam aan in gesprek met Ajax Life. "En in alle vroegte in auto’s, op de fiets en in het OV naar de Johan Cruijff Arena te laten komen. Dat is ook echt gezien de voorspellingen een groot risico. Deze verantwoordelijkheid ligt bij de KNVB, dus vandaar dat wij op voorhand contact hebben gezocht."

"Als er iets misgaat, dan kijkt heel Nederland naar de KNVB als verantwoordelijke en dat willen wij, net als persoonlijke ongelukken, voorkomen. Wij zijn daarom blij dat ook de KNVB de veiligheid van de supporters boven alles stelt", sluit Nagtzaam af. Volgens het KNMI worden er zondag windstoten van 100 kilometer per uur verwacht door de storm Ciara.