Bayern meldde zich voor Ndayishimiye: 'Moet plek in pikorde weten'

Bayern meldde zich voor Ndayishimiye: 'Moet plek in pikorde weten'

08-02-2020 15:03 Laatste update: 16:43
33

Mike Trésor Ndayishimiye is dit seizoen de grote uitblinker bij Willem II, dat het zaterdag op bezoek in het Philips Stadion opneemt tegen PSV. De Tilburgers lichtten niet lang geleden de optie in het contract van de middenvelder, waardoor hij nu officieel Willem II-speler is.

Willem II kon Ndayishimiye voor een schijntje overnemen van NEC en deed dat ook: er werd 500.000 euro overgemaakt naar Nijmegen. De middenvelder staat al in de belangstelling van meerdere clubs, zo toonde naar verluidt Bayern München al belangstelling. "Natuurlijk kunnen zulke clubs komen, maar dan moet je wel je plek in de pikorde weten", vertelt Ndayishimiye in gesprek met de NOS. "Je moet maar afwachten of je wel zal spelen en wat hun plannen met jou zijn. En als ik niet speel, ben ik niet gelukkig. Ik moet nog stappen maken en mij nog verder ontwikkelen. Zoals leren ook verdedigend te denken. Dan komt de rest vanzelf."

Ndayishimiye heeft wel intenties om in de toekomst de stap naar een grotere club te maken, maar richt zich dit seizoen eerst volledig op Willem II. Wel heeft hij een duidelijk doel voor ogen. "Naar de grote clubs die Champions League spelen", spreekt hij zich uit over de interesse. "De clubs in de topcompetities. Dat zou het mooiste zijn."

Ndayishimiye neemt het zaterdagavond met zijn Willem II op tegen PSV. De aftrap in het Philips Stadion is om 19:45 uur.