Geen Eredivisie-voetbal zondag: KNVB gelast alle wedstrijden af vanwege storm

Geen Eredivisie-voetbal zondag: KNVB gelast alle wedstrijden af vanwege storm

08-02-2020 17:00 Laatste update: 18:08
348

De KNVB heeft door de verwachte storm Ciara besloten het gehele programma van zondag te schrappen. Alle Eredivisie-wedstrijden worden afgelast en ook in het amateurvoetbal wordt er niet gespeeld.

Dat meldt de voetbalbond zaterdagmiddag. De KNVB acht het niet veilig genoeg om de wedstrijden in het betaald- en amateurvoetbal van morgen door te laten gaan. Hierdoor komen onder meer FC Utrecht-Ajax en AZ-Feyenoord te vervallen.

Na overleg met de Eredivisieclubs, gemeentes, politie heeft de KNVB besloten dat er door de weersomstandigheden niet gevoetbald kan worden zondag. FC Utrecht-Ajax, AZ-Feyenoord, Sparta Rotterdam-ADO Den Haag en FC Emmen-FC Twente vinden daarom geen doorgang. Er wordt later bepaald wanneer deze duels ingehaald gaan worden. De KNVB geeft aan dat het een flinke puzzel wordt om de wedstrijden weer in te plannen.

De storm Ciara kan windstoten van tot wel 120 kilometer per uur veroorzaken. Het is niet veilig genoeg om de wedstrijden door te laten gaan. Daarnaast is het ook voor de supporters niet veilig genoeg om naar het stadion te reizen.