PSV kan eindelijk juichen: Willem II met klinkende cijfers verslagen

08-02-2020 21:36
180

PSV heeft de eerste overwinning van 2020 te pakken. De ploeg van interim-trainer Ernest Faber toonde zaterdagavond voorzichtig beterschap in de thuiswedstrijd tegen Willem II: 3-0. Het was een welkome opsteker in de Eindhovense crisis.

Het ging vooraf namelijk vooral over de bedreigingen aan het adres van directeur Toon Gerbrands en de positie van technisch manager John de Jong, maar de spelersbus werd bij het Philips Stadion door enthousiaste fans onthaald. Die stemming sloeg over op de ploeg van Faber, want PSV nam tegen stuntploeg Willem II al snel het initiatief. De Tilburgers hadden weinig in te brengen, maar grote kansen bleven aanvankelijk uit.

Het was Denzel Dumfries die na ruim een halfuur de ban brak. De rechtsback scoorde al tegen VVV-Venlo en FC Twente en sloeg ook tegen Willem II toe. Na een listige bal van Daniel Schwaab kapte hij naar binnen en drukte hij af: 1-0. Die voorsprong was dik en dik verdiend voor de Eindhovenaren, die aantraden in een 4-4-2 formatie met Ryan Thomas als opvallende aanvaller naast Sam Lammers.

Het goede spel voor rust kreeg in de tweede helft echter geen vervolg. Het niveau van PSV zakte zelfs drastisch in. De onrust in het Philips Stadion nam toe, maar Willem II kon het verschil ook niet maken tegen het wankele PSV.

De thuisploeg kon twintig minuten voor tijd opgelucht ademhalen. De bevrijdende 2-0 kwam uit de lucht vallen, maar was voor PSV zeer welkom. Na een prima aanval via de sterk spelende Ricardo Rodríguez, Cody Gakpo en Ryan Thomas, drukte de uitblinkende Nieuw-Zeelander af. Het pleit was daarmee beslecht en in de slotminuten kreeg de zege nog meer glans, toen Mike Trésor Ndayishimiye de bal op knullige wijze in eigen doel schoof.

Door de overwinning blijft PSV vijfde in de Eredivisie, maar het gat met nummer vier Willem II krimpt tot één punt. De ploeg van Faber kan de opmars volgende week verder gestalte geven tegen ADO Den Haag. De Tilburgers nemen het dan op tegen FC Utrecht.