Minimalistisch VVV kan lange busreis aanvaarden met puntje in Heerenveen

08-02-2020 21:41 Laatste update: 21:43
47

SC Heerenveen heeft alweer voor de zevende keer dit seizoen gelijkgespeeld tijdens een thuiswedstrijd. VVV-Venlo beperkte zich in het Abe Lenstra Stadion tot verdedigen, kreeg bij een zeldzame uitval een penalty mee en kon met een 1-1 terug naar Noord-Limburg.

De gasten uit Venlo – zonder trainer Hans de Koning, die recentelijk een galblaasoperatie moest ondergaan – waren na een lange busreis niet van plan om lekker mee te voetballen met Heerenveen. VVV betrok de verdedigende stellingen op eigen helft en Heerenveen kon alleen met schoten van afstand voor gevaar zorgen. Thorsten Kirschbaum liet zich echter niet passeren door Ibrahim Dresevic, Sven Botman en Joey Veerman.

Tijdens de rust kwam John Yeboah binnen de lijnen bij VVV, dat na een klein uur spelen opeens de aanval zocht. Yeboah kwam in de zestien meter in aanraking met Dresevic en arbiter Martens kende een strafschop toe: de Noord-Limburgers vierden het moment als een doelpunt, nog voordat Johnatan Opoku vanaf de stip voor 0-1 zorgde.

Heerenveen schakelde een tandje bij en probeerde uit alle macht om de onrechtvaardige achterstand goed te maken. Twintig minuten voor tijd was de 1-1 een feit: linksback Sherel Floranus dook plotseling op bij de tweede paal en maakte na doorkoppen van Runar Espejord zijn eerste goal in het betaald voetbal. De thuisploeg rook bloed en wilde nu ook een overwinning. Chidera Ejuke kwam het dichtst in de buurt van de 2-1, maar raakte de paal. Ook Espejord, Floranus en Hicham Faik kregen de bal niet voorbij de uitblinkende Kirschbaum.

Beide ploegen moesten het dan ook doen met een puntendeling: Heerenveen staat nu gedeeld negende met Heracles, VVV blijft ongeslagen in 2020 en komt voorlopig naast nummer 15 PEC Zwolle. De Friezen komen donderdag weer in actie voor de KNVB Beker: Feyenoord komt dan naar het Abe Lenstra Stadion.