Faber steekt loftrompet: 'Beter voorbeeld kun je niet hebben op dit moment'

Faber steekt loftrompet: 'Beter voorbeeld kun je niet hebben op dit moment'

08-02-2020 23:10
46

PSV boekte in een nieuwe formatie ten koste van Willem II zijn eerste overwinning van het kalenderjaar. Ryan Thomas floreerde als aanvaller in een 4-4-2 systeem en maakte zelfs zijn eerste doelpunt voor de Eindhovenaren.

Thomas geeft toe dat het een nieuwe rol voor hem was. "Toen ik opgroeide in Nieuw-Zeeland heb ik een keer zo gespeeld denk ik, maar ik heb al heel lang niet meer zo diep gestaan", zegt hij tegen FOX Sports. "In Nederland heb ik altijd als 6 of 8 gespeeld. Maar het pakte goed uit. Ik weet niet hoe vaak dit nog gaat gebeuren, maar ik hoop een stuk vaker."

Thomas droeg met zijn treffer bij aan de 3-0 zege op de Tilburgers. "Dit hadden we erg hard nodig", bekent hij. "De laatste weken is veel gezegd, zowel in de media als binnen de club. Dit geeft een erg goed gevoel."

Ernest Faber prijst zich gelukkig met het optreden van Thomas, die sinds zijn overstap naar PSV met zwaar blessureleed kampte. "Hij is uitermate geschikt om te pendelen tussen de aanval en het middenveld, hij heeft het goed gedaan", stelt de interim-trainer.

Mede door zijn blessures speelde Thomas pas elf duels voor PSV, maar volgens Faber heeft de Nieuw-Zeelander zijn kans afgedwongen. "Als je ziet hoe hij de laatste maanden bezig is… Hij blijft ongelooflijk hard werken en zich inzetten voor het elftal. Een beter voorbeeld kun je niet hebben op dit moment."