Faber: 'Ihattaren ander type dan Thomas, het gaat niet meer zoals in de jeugd'

Faber: 'Ihattaren ander type dan Thomas, het gaat niet meer zoals in de jeugd'

09-02-2020 09:36
94

Ernest Faber denkt dat Ryan Thomas het ontbrekende puzzelstukje is geweest voor PSV. De Nieuw-Zeelander vult de rol rond spits Sam Lammers heel anders in dan Mohamed Ihattaren, stelt de interim-trainer.

Volgens Faber heeft Thomas veel diepgang en maakt hij ook veel vuile meters. "Als je kijkt naar Mohamed Ihattaren bijvoorbeeld, dat is een type die op die positie toch meer op intuïtie speelt", zegt hij in De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

Faber ziet dat de jonge spelmaker probeert om PSV bij de hand te nemen, onder meer door overal de bal op te eisen. "Het siert Mo dat hij de hele wereld wil helpen en verbeteren. Maar ik heb ook gezegd dat hij het moet accepteren als hij zijn werk doet, maar anderen hem niet zien staan", aldus de coach. "Dan kan hij wel overal de bal willen ophalen, maar op dit niveau gaat het niet meer zoals hij misschien gewend was in de jeugd."

"Dat is soms moeilijk voor hem, omdat hij een jongen is met geniale kwaliteiten en zoveel instinct", vervolgt Faber. "Hij merkt soms dat hij vier of vijf mensen voorbij kan gaan, maar dat betekent ook dat hij aan de bal bijvoorbeeld vier tegenstanders bindt, wat weer betekent dat er drie van ons ergens anders vrijstaan." Dat kwartje valt vanzelf, denkt de coach. "Dan wordt hij nóg beslissender voor het elftal."

Faber is daarnaast blij dat hij er met Ricardo Rodríguez een ervaren kracht bij heeft. "Dat zie je bij Ajax ook. Die hebben wat meer ervaren spelers en dan heb je de juiste balans in je elftal. Mo is nog maar 17 jaar en toch draagt hij soms al het elftal."