L'Équipe: Cavani wilde niet met maatje concurreren en bedankte voor Barça

L'Équipe: Cavani wilde niet met maatje concurreren en bedankte voor Barça

09-02-2020 13:22
13

FC Barcelona is tijdens zijn vruchteloze zoektocht naar een spits ook uitgekomen in Parijs, onthult L'Équipe. Volgens de toonaangevende Franse sportkrant heeft Barça een ultieme poging gewaagd voor Edinson Cavani, die echter bedankte voor de eer.

Cavani had in Camp Nou het gemis van zijn landgenoot Luis Suárez – die voorlopig in de lappenmand zit – op moeten vangen. Volgens L'Équipe zag hij het echter niet zitten om een concurrent van zijn goede vriend te worden, wanneer Suárez weer fit zou zijn. Bovendien wilde hij dolgraag werken met Diego Simeone, de trainer van het eveneens geïnteresseerde Atlético Madrid.

Los Rojiblancos waren het meest concreet voor Cavani, die ook nog gelinkt werd aan Chelsea. Uiteindelijk slaagde de Uruguayaan er niet in om voor 1 februari een transfer te maken, waardoor hij alsnog zijn aflopende contract bij Paris Saint-Germain uit zal dienen. De kans dat zijn verbintenis nog verlengd wordt, lijkt uiterst klein. El Matador is in Parijs op het tweede plan belandt en komt – mede door blessures – slechts mondjesmaat in actie.

Ondertussen zoekt FC Barcelona driftig verder naar aanvallende versterking: doordat ook Ousmane Dembélé voor lange tijd geblesseerd is, mag men buiten de transferperiode om nog zaken doen. Volgens de reglementen van de Spaanse bond mag Barça echter alleen zakendoen met een andere Spaanse club óf een clubloze speler halen. De komst van Cavani is dus sowieso uitgesloten.