Ajax bijna akkoord met Bayern: 'Zwak signaal, Dest in potentie beter dan Mazraoui'

Ajax bijna akkoord met Bayern: 'Zwak signaal, Dest in potentie beter dan Mazraoui'

09-02-2020 14:12 Laatste update: 19:53
147

Ajax en Bayern München naderen een akkoord over een transfer van Sergiño Dest, zo weet De Telegraaf. Chef voetbal Valentijn Driessen van de ochtendkrant noemt het mogelijk snelle vertrek van de rechtsback uit Amsterdam 'heel opmerkelijk'.

"Hij heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt en zou een jongen moeten zijn voor je eigen toekomst", stelt Driessen in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Ze wegen het sportieve tegen het financiële af. Hij is Amerikaans international, die reizen natuurlijk overal en nergens heen. Misschien dat dat ermee te maken heeft."

"Maar kwalitatief is het een uitstekende back voor Ajax", vervolgt Driessen. "Het is een zwak signaal. Ajax heeft jarenlang getobd met die positie. Zagen we namen als Orejuela en Kristensen. Nu heb je twee volwaardige backs. Maar als Dest en ook Veltman een transfer maken, krijg je wel een magere bezetting. Als je de groei en potentie van Dest ziet, moet je hem behouden. Dan moet je zeggen: we bieden je dit en dat. Ziyech kunnen ze ook behouden, dus ik begrijp het niet goed."

Ajax-watcher Mike Verweij wijst op het feit dat Dest slechts tot medio 2022 vastligt en spreekt van een rekensom. "En Ajax heeft altijd gezegd dat als er droomkansen voor spelers voorbij komen, ze bereid zijn om mee te denken. Ajax wil niet de club zijn die transfers torpedeert. Ze hebben ook een heel goed alternatief voor Dest, al vind ik wel dat Dest meer potentie heeft dan Mazraoui."

Verweij vindt 26 miljoen euro voor een zelf opgeleide speler 'nogal wat'. "Ajax dacht in het verleden ook van Gregory van der Wiel en Ricardo van Rhijn dat ze het geweldig zouden doen. Ze kiezen ervoor om open te staan voor een verkoop."