KNVB handelt razendsnel en vindt nieuwe datum voor twee afgelaste duels

KNVB handelt razendsnel en vindt nieuwe datum voor twee afgelaste duels

09-02-2020 15:13 Laatste update: 16:28
200

De KNVB heeft razendsnel een nieuwe datum gevonden voor twee van de vier Eredivisie-duels die zondag zijn afgelast vanwege storm Ciara. Zowel FC Emmen - FC Twente als Sparta  - ADO Den Haag wordt komende dinsdag al ingehaald.

Emmen en Twente trappen om 18.30 uur af, terwijl Sparta en ADO om 20.45 uur aan hun wedstrijd beginnen. 'De duels stonden aanvankelijk ingepland voor zondag 9 februari, maar werden vanwege de zware storm afgelast. Na overleg met de clubs, gemeentes en politie is de nieuwe speeldatum bepaald', schrijft de voetbalbond.

Voor zowel FC Utrecht - Ajax als AZ - Feyenoord wordt nog een nieuwe datum gezocht. Al die teams zijn komende week actief in de KNVB Beker, wat de situatie bemoeilijkt. Jan Bluyssen, manager competitiezaken bij de KNVB, sprak al van een hoofdpijndossier. Vooral het drukke schema van Ajax en AZ zorgt voor problemen. "We zullen wellicht ad hoc moeten schakelen: als één van de twee clubs wordt uitgeschakeld in Europa en de beker, willen we de vrijgekomen data gelijk gebruiken."

Ook sloot Bluyssen een 'vrijdag-maandagconstructie' niet uit.