Ten Hag: 'Natuurlijk volgen wij de situatie van Vertonghen bij Spurs nadrukkelijk'

Ten Hag: 'Natuurlijk volgen wij de situatie van Vertonghen bij Spurs nadrukkelijk'

09-02-2020 21:05 Laatste update: 21:11
70

Ajax is Jan Vertonghen nog niet vergeten en houdt de situatie van de Belgische verdediger bij Tottenham Hotspur nauwlettend in de gaten. Dat zegt Erik ten Hag, die aangeeft dat een fitte Vertonghen een optie kan zijn voor Ajax.

De Belg heeft een aflopend contract bij Tottenham en dus wordt er gesproken over een terugkeer van Vertonghen bij Ajax. "Hij heeft een verleden bij ons, dus natuurlijk volgen wij zijn situatie nadrukkelijk", zegt Ten Hag bij Rondo op Ziggo Sport. "Maar het is ook belangrijk dat we kijken naar de posities waar iemand kan spelen."

Toch kan de oefenmeester van Ajax niet ontkennen dat een comeback van Vertonghen een optie is. "Als alles bij elkaar komt wel, ja. Als hij beschikbaar is en de positie waarop hij speelt ook goed is. Leeftijd speelt daarbij geen rol, want van een leeftijdsgrens is bij ons sowieso geen sprake. Als iemand goed genoeg is, is hij ook oud genoeg."

Vertonghen is momenteel 33 jaar oud en verhuisde zevenenhalf jaar geleden van Ajax naar Spurs. Daarvoor speelde hij zes seizoenen in het eerste elftal van de Amsterdammers en ook nog drie jaargangen in de jeugdopleiding. Eerder polste Ajax Vertonghen al voor een comeback, maar toen ging een deal niet door.