Emoties bij Van Wolfswinkel: 'Ik wist niet hoe lang het zou duren, dat was zwaar'

Emoties bij Van Wolfswinkel: 'Ik wist niet hoe lang het zou duren, dat was zwaar'

09-02-2020 21:48
13

Ricky van Wolfswinkel is weer helemaal terug bij FC Basel en daar is de spits maar wat gelukkig mee. Van Wolfswinkel lag er zes maanden uit met een vervelende hersenaandoening, maar maakte afgelopen weekend zijn rentree.

Onder luid applaus kwam de spits tegen FC Zurich in de ploeg bij Basel. "Een heel speciaal moment", geeft Van Wolfswinkel aan tegenover het Algemeen Dagblad. "Het was een erg zware periode, vooral omdat ik maandenlang niet wist wanneer ik dit moment weer mocht meemaken. Bij vrijwel elke blessure weet je ongeveer de revalidatietijd, maar bij mijn blessure niet. Dat maakt het allemaal extra zwaar. Alle reacties waren hartverwarmend, het was best emotioneel."

De voormalig aanvaller van onder meer Vitesse en FC Utrecht deed afgelopen donderdag al het goede gevoel op tijdens de training. "Mijn eerste volledige training, waar ik tijdens het partijspel twee doelpunten maakte. De eerste, een kopbal, de eerste die ik sinds lange tijd weer in wedstrijdvorm meemaakte. Toeval bestaat niet, de bal vloog er direct in. Dat voelde zo lekker, ook om over die drempel heen te gaan. Mijn angst is helemaal weg. Ik voel me weer helemaal fit, heerlijk."