De Vrij is zijn gewicht in goud waard voor Inter met cruciale goal in stadsderby

09-02-2020 22:42 Laatste update: 22:44
81

Internazionale heeft de bijzonder aantrekkelijke en spectaculaire stadsderby tegen AC Milan in winst omgezet. De Nerazzurri stonden in de rust nog met 2-0 achter, maar repareerden mede dankzij Stefan de Vrij de schade in helft twee: 4-2.

De eerste vijfenveertig minuten waren volledig voor Milan en de ruststand van 0-2 was dan ook volledig verdiend. De Rossoneri werden bij de hand genomen door Zlatan Ibrahimovic, die zijn eerste Milanese derby sinds jaren gebruikte om te laten zien dat hij nog steeds op een bijzonder hoog niveau speelt. Hij was aangever bij de 0-1 van Ante Rebic door zijn lichaam te gebruiken en een kopduel te winnen, waarna hij zijn hoofd even later nogmaals tegen een bal zette om daarmee 0-2 aan te tekenen.

De problemen waren daarmee enorm voor Inter, dat juist een zege op de eeuwige rivaal goed kon gebruiken. Door het puntenverlies van rivaal Juventus konden de Nerazzurri op een gelijk puntenaantal komen, maar daarvoor was wel een overwinning nodig. Na de rust kantelde de wedstrijd echter volledig. Milan leek door de spanning bevangen te worden en Inter profiteerde maximaal.

Binnen twee minuten stond het weer 2-2 in San Siro. Marcelo Brozovic en Matías Vecino waren verantwoordelijk voor de razendsnelle comeback van Inter, dat bloed rook en de overwinning zocht. Twintig minuten voor tijd was het aan Stefan de Vrij om zijn ploeg op het juiste spoor te zetten. Hij kopte bijzonder knap binnen, maakte daarmee de 3-2 voor zijn ploeg en dat bleek de winnende treffer te zijn.

In de slotfase raakte Milan via Ibrahimovic nog de paal, maar mocht het ook van geluk spreken dat een vrije trap van Christian Eriksen op de lat plofte. In de blessuretijd besliste Romelu Lukaku alsnog het duel (4-2) en mocht het blauw-zwarte deel van Milaan feestvieren. De overwinning in de knotsgekke stadsderby zorgt ervoor dat Juventus nu onder forse druk staat. De ploeg staat gedeeld eerste met Inter en weet ook dat Lazio derde staat, met maar één puntje minder.