'Moet iets zijn dat wij niet zien bij transfer Dest, Ajax hoeft niet te verkopen'

'Moet iets zijn dat wij niet zien bij transfer Dest, Ajax hoeft niet te verkopen'

10-02-2020 06:43 Laatste update: 07:10
39

Sören Lerby is verrast door de pogingen van Bayern München om zich te versterken met Sergiño Dest. De zaakwaarnemer, die Ajax zelf in 1983 voor de Bundesliga-grootmacht verruilde, vermoedt dat er meer speelt.

"Ik vind dit geen voor de hand liggende transfer", zegt Lerby in De Telegraaf. "Er moet iets zijn wat wij van de buitenkant niet zien. Ajax hoeft namelijk niet te verkopen." De Deen gist: "Wil Dest zijn contract niet verlengen? Wil hij na één seizoen bij Ajax 1 een te hoog salaris? Of heeft Ajax toch zijn twijfels?"

De Telegraaf weet dat Ajax en Bayern elkaar naderen over een transfersom van 26 miljoen euro. "Ik denk echt dat het bij deze transfer de vraag is wie de grote winnaar wordt. Bayern verkocht ooit Toni Kroos voor 25 miljoen en hij won met Real Madrid drie keer de Champions League… Zeg het maar", aldus Lerby, die wel begrijpt dat de negentienjarige rechtsback naar de Allianz Arena wil verkassen.

"Bayern is een prachtige club. En ze zoeken iemand op zijn positie. Dat ze bij Dest uitkomen verbaast me wel, omdat hij nog geen vaste basisspeler bij Ajax is en Bayern normaal pas iemand weghaalt als hij zich al jaren heeft bewezen", aldus Lerby. "Het is namelijk geen club waar je de tijd krijgt om je te ontwikkelen. In München moet hij er direct staan. Misschien zeggen we over een paar seizoenen wel dat Bayern zijn potentie ge-wel-dig heeft ingeschat."