Van der Vaart verrast met 'echt goede trainer' voor PSV: 'Die ken ik toevallig'

Van der Vaart verrast met 'echt goede trainer' voor PSV: 'Die ken ik toevallig'

10-02-2020 07:08 Laatste update: 07:10
63

Roger Schmidt moet de nieuwe trainer van PSV worden. Dat stelt Rafael van der Vaart, die de werkloze Duitser goed kent, bij Studio Voetbal. Het is geen geheim dat de Eindhovense club in gesprek is met de beoogde opvolger van Ernest Faber.

Niemand weet vooralsnog met wie PSV onderhandelt, maar de kans bestaat dat het om een buitenlandse trainer gaat. Van der Vaart ziet Schmidt graag komen. "Die ken ik toevallig. Hij is echt een heel goede trainer. Hij houdt van het Nederlandse voetbal", aldus de oud-international. Schmidt (52) was werkzaam bij Red Bull Salzburg en Bayer Leverkusen en zit na een verblijf bij Beijing Guoan in China nu zonder club.

PSV-directeur Toon Gerbrands maakte afgelopen week duidelijk dat Faber het seizoen op interim-basis afmaakt in Eindhoven. Daarna komt er een nieuwe trainer. Theo Janssen denkt aan Adrie Koster. "Die levert goed werk bij Willem II." Alfred Schreuder (Hoffenheim) wordt ook genoemd, evenals Henk Fraser. De Sparta-trainer ontkent te zijn benaderd. "Hij heeft ervaring en doet het overal prima", reageert Pierre van Hooijdonk.

Kees Jansma noemt het een 'cruciale beslissing' voor PSV. "Met de vorige trainer, Van Bommel, is het hartstikke misgegaan. Het is zo belangrijk dat ze nu de juiste naam nemen. Mijn gevoel zegt dat ze met een buitenlander komen."