Ihattaren neemt PSV bij de hand: 'Toonaangevend, echt een kwaliteitsvoetballer'

Ihattaren neemt PSV bij de hand: 'Toonaangevend, echt een kwaliteitsvoetballer'

10-02-2020 07:20
29

Mohamed Ihattaren viert woensdag pas zijn achttiende verjaardag, maar is nu al levensbelangrijk voor PSV. De jonge spelmaker maakte tijdens de 3-0 zege op Willem II een zeer goede indruk op De Telegraaf-rapporteur Harry Lubse.

"Ihattaren wil zijn ploeg bij de hand nemen, eist ballen op en bepaalt grotendeels het spel", zag de oud-speler van de Eindhovenaren. "Dit is echt een kwaliteitsvoetballer, die ongelofelijk veel in zijn mars heeft. Wat ik tegen Willem II heel sterk aan hem vond, is dat hij ook verdedigend zijn taken uitstekend uitvoerde. Hij voetbalde echt in dienst van het elftal."

Wedden

Meer odds

Lubse snapt echter de redenatie van PSV-trainer Ernest Faber, die stelde dat het toptalent moet leren doseren. "Mohamed is toonaangevend bij bijna iedere aanval. Vanzelfsprekend word je nog beter wanneer je daar nog meer nadruk op kan leggen. Je moet eens kijken naar de manier waarop deze jongen op de vierkante meter zijn tegenstander uitspeelt. Dat gaat spelenderwijs. Bovendien houdt hij altijd het overzicht en is hij ontzettend sterk in het positie kiezen voor het doel."

Dat PSV nu al veel druk op de jonge schouders legt op de jonge Ihattaren 'is niet gangbaar', beseft Lubse. "Wanneer je iedere week maximaal moet presteren eist dat behoorlijk wat van je lichaam. Dat zag je toen Ihattaren met kramp van het veld ging. Maar bij deze jongen hoeven we ons denk ik geen zorgen te maken. Talent verloochent zich niet en hij kan alleen nog maar groeien."