Ten Hag prijst kwaliteitsspelers: 'Had ze liever nog paar jaar bij Ajax gehouden'

Ten Hag prijst kwaliteitsspelers: 'Had ze liever nog paar jaar bij Ajax gehouden'

10-02-2020 08:38
21

Erik ten Hag twijfelt er geen moment aan dat Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt een succes worden. De Ajax-trainer heeft nog contact met de twee, die de nodige aanpassingsproblemen kenden bij respectievelijk FC Barcelona en Juventus.

"Ik heb zeker nog wel contact met ze. Ik had wel verwacht dat ze het hoofd boven water zouden houden, want het zijn gewoon fantastische gasten", zegt Ten Hag bij Rondo op Ziggo Sport. "Het zijn echte persoonlijkheden en voetbaldieren. En ze hebben de kwaliteiten. Het is logisch dat ze aanpassingsproblemen hebben."

"Maar ik had ze liever nog één of twee jaar bij Ajax gehouden. Dat is beter voor Ajax en voor het Nederlandse voetbal", vervolgt Ten Hag. "Dan kun je wel twee of drie keer zo ver reiken in de Champions League, want dit zijn echte kwaliteitsspelers. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ze allebei boven komen drijven, omdat ze zoveel kwaliteiten hebben."

Ten Hag ziet dat De Jong bij Barça veelvuldig aanvallend op het middenveld speelt. "Ik heb hem daar ooit weggehaald", aldus de Ajax-coach. "Ik stelde hem de vraag: ben je een nummer tien? En hoeveel scoor je dan? Maar het is geen scorende speler. Hij is een speler die zorgt voor de aanvoer. Hij brengt de spelers die de assists geven en doelpunten maken in stelling."