Vraagtekens bij Bayern-transfer: 'Zie De Ligt en De Jong, vaste krachten bij Ajax'

Vraagtekens bij Bayern-transfer: 'Zie De Ligt en De Jong, vaste krachten bij Ajax'

10-02-2020 08:55
42

Jan Wouters vraagt zich af of Sergiño Dest al klaar is voor een toptransfer naar Bayern München. De negentienjarige rechtsback is pas aan zijn eerste volle seizoen in de hoofdmacht van Ajax bezig.

"Ik ga ervan uit dat Bayern zijn huiswerk goed heeft gedaan en een duidelijk plan heeft met hem", zegt Wouters, zelf oud-speler van Der Rekordmeister, in De Telegraaf. "Maar als speler moet je je wel realiseren dat dat geen garanties biedt. Je ziet hoe Matthijs de Ligt, wat een fantastische speler is, het af en toe toch moeilijk heeft bij Juventus en dat ook Frenkie de Jong, een exceptioneel talent, het nog niet zo gemakkelijk heeft bij Barcelona."

"En dat waren spelers die vaste basiskrachten waren bij Ajax en het al over een langere periode hadden laten zien", vervolgt Wouters. "Dat is bij Dest nog niet het geval. Is hij er klaar voor? Dest speelt pas net in het eerste elftal en is niet eens een vaste basisspeler. Vanuit sportief oogpunt zou het voor hem verstandiger zijn om eerst bij Ajax te laten zien dat je constant kunt presteren om vervolgens pas de stap omhoog te maken. Al snap ik dat een aanbod van Bayern ook financieel heel aanlokkelijk is."

Volgens De Telegraaf naderen de Bundesliga-grootmacht en Ajax een akkoord over een transfer van 26 miljoen euro. De Amerikaans international kwam dit seizoen in zestien Eredivisie-duels in actie, waarvan elf keer als basisspeler. Daarin gaf hij vier assists.