Groningen en keeper na één jaar uit elkaar: 'Alle stadions in Nederland gezien'

Groningen en keeper na één jaar uit elkaar: 'Alle stadions in Nederland gezien'

10-02-2020 09:13 Laatste update: 09:19
18

Marco van Duin vertrekt aan het einde van het seizoen bij FC Groningen. Dat bevestigt de 32-jarige doelman aan de Gelderlander. Van Duin, bezig aan zijn eerste jaar in Groningen, zoekt een club in het betaald voetbal of de lagere divisies in Nederland.

Van Duin is derde doelman bij Groningen en loopt na dit seizoen transfervrij de deur uit. Gesprekken over een nieuw contract heeft hij op voorhand afgewimpeld, meldt de Gelderlander. "Ik sta een beetje op een kruispunt van wegen", verklaart Van Duin. "Ik heb als prof niet heel veel wedstrijden gespeeld. Maar ik heb intussen wel alle stadions in Nederland gezien. Ik moet nu ook aan mijn maatschappelijke carrière gaan denken."

"Ik wil als keeper hoe dan ook op hoog niveau actief blijven. Dat kan het profvoetbal zijn. Dat sluit ik niet uit. Maar zowel de tweede als derde divisie is ook een goede competitie. Daar kijk ik zeer serieus naar. Er zijn nu nog absoluut geen contacten. Ik sta overal voor open. Alles is ook nog vers. Ik weet alleen dat ik vertrek bij Groningen", besluit Van Duin, die eerder onder contract stond bij Ajax, Haarlem, FC Volendam, Almere City FC, Sparta en NEC. In veertien jaar profvoetbal keepte hij 104 wedstrijden.