Ontslagen Dordrecht-trainer sneert naar technisch manager: 'Dit is provoceren'

Ontslagen Dordrecht-trainer sneert naar technisch manager: 'Dit is provoceren'

10-02-2020 10:18 Laatste update: 14:24
16

Claudio Braga werd afgelopen zaterdag ontslagen door FC Dordrecht en heeft maandag bij Radio Rijnmond een sneer uitgedeeld richting Harry van den Ham, de technisch manager van de club die hem opzij zette.

Dordrecht staat op de negentiende plaatst in de Keuken Kampioen Divisie en daar wordt Braga voor verantwoordelijk gehouden. "Het is geen opluchting. Het is voor iedere trainer heerlijk om de auto te pakken en naar de club te rijden, om te doen wat je het leukste vindt en dat is het uitoefenen van je vak. Het was voor mij geen grote verrassing", zegt Braga bij Rijnmond.

Wedden

Meer odds

"De resultaten waren niet goed. Na de resultaten zijn er wat wisselingen geweest in de spelersgroep en hadden we het gevoel dat het de goede kant op zou kunnen gaan. Dat gevoel had ik ook, maar die kans om het af te maken word je dan niet gegeven", vervolgt Braga.

"Of het een goede beslissing is zal de toekomst uitwijzen. Je weet dat het kan gebeuren. Met de komst van een nieuwe TD, Harry van den Ham, had ik dit eigenlijk wel sneller verwacht. Het mocht de laatste dagen zo zijn, dus daar moeten we het even mee doen."

Van den Ham nam in november het roer over als technisch manager bij Dordrecht. Braga had snel door dat er ook voor hem dingen zouden kunnen veranderen. "Dat is in dit geval wel zo geweest. Dat iemand kritisch is, de norm omhoog wil brengen en dingen anders wil doen is logisch, maar het was zo duidelijk dat er heel veel dingen waren waar hij het niet mee eens was. Ik dacht eigenlijk: dit is provoceren. Ik hoop dat de club het heel snel de goede kant op krijgt, dus ik wens iedereen het allerbeste."