Profclubs azen op blikvanger van VV Katwijk: 'Ik kan een aardig balletje trappen'

Profclubs azen op blikvanger van VV Katwijk: 'Ik kan een aardig balletje trappen'

Marouane Afaker is dit seizoen een van de uitblinkers bij amateurclub VV Katwijk en staat naar eigen zeggen in de belangstelling van profclubs. De aanvaller (20) denkt zelf dat hij een stap omhoog kan maken.

Afaker kwam afgelopen zomer over van Excelsior Maassluis en tekende voor één jaar bij Katwijk. Via de club uit de Tweede Divisie hoopt hij uiteindelijk in het profvoetbal terecht te komen. De vleugelaanvaller komt uit de jeugd van Excelsior en debuteerde zelfs al in de Eredivisie. 

Het contract van Afaker bij Katwijk loopt aan het einde van dit jaar af. "Ik heb een paar gesprekken lopen met de club", zegt hij tegen Omroep West. "Ik hoop dat we daar snel een einde aan kunnen maken."

"Er is ook interesse, dus daarom laat ik het nog even voor wat het is. Ik heb een paar gesprekken gehad en denk dat er nog een paar zullen volgen voor ik een besluit ga nemen. Welke clubs interesse hebben? Ook BVO's. Welke dat zijn houd ik liever nog even voor mezelf. Als het concreet is komt het naar buiten. Als het niet concreet wordt moet ik ook verder gaan kijken."

Volgens Afaker zijn er clubs uit de Keuken Kampioen Divisie en Eredivisie die belangstelling voor hem hebben. "Of ik daar goed genoeg voor ben? Ik hoop het. Ik denk dat ik een aardig balletje kan trappen en denk niet dat ik daar heel veel moeite zal hebben. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s