Van der Vaart looft tweetal van PSV: 'Straalt wat uit, doet mensen pijn'

Van der Vaart looft tweetal van PSV: 'Straalt wat uit, doet mensen pijn'

Gepubliceerd: maandag 10 februari 2020 om 11:09ma 10-02-2020 om 11:09

Rafael van der Vaart deelt bij Studio Voetbal complimenten uit aan Denzel Dumfries en Ricardo Rodríguez. Laatstgenoemde speler maakte zaterdag tegen Willem ll zijn basisdebuut voor PSV.

Dumfries brak tegen Willem ll de ban en staat inmiddels al op zes goals. "We hebben al vaker gezegd dat Dumfries de enige is die begrijpt welke energie je in zo'n wedstrijd moet gooien. Ik kijk er graag naar", zegt Van der Vaart.

"Ik vind hem niet per se de beste aanvoerder ofzo, maar hij is wel iemand die wat uitstraalt en mensen pijn doet. Hij wil naar voren. Als je ook ziet waar hij staat, het is eigenlijk een soort rechtsbuiten. Hij voelt heel erg de drang om naar voren te gaan. Hij doet het fantastisch. Ik kan van zijn uitstraling genieten. Dat heeft PSV in deze fase nodig."

Ook Rodríguez maakte een goede indruk. Van der Vaart vindt de Zwitser een aanwinst voor PSV. "Absoluut. Ik ken hem uit de Bundesliga. Hij heeft heel veel ervaring, maar lang niet gespeeld. Maar toch is het gewoon een heel goede speler, zeker voor de Eredivisie. Hij heeft rust aan de bal en wordt niet zenuwachtig. De combinatie met Thomas was heel goed. Ze begrepen elkaar goed. Ik heb genoten. Dit was ook het positieve, want de wedstrijd was een beetje matig."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws