PSV-hoogtepunt niet tíjdens de wedstrijd: Ik heb het zelden meegemaakt

PSV-hoogtepunt niet tíjdens de wedstrijd: "Ik heb het zelden meegemaakt"

10-02-2020 12:04
32

De gebroeders Willy en René van de Kerkhof zijn content met de 3-0 overwinning van PSV op Willem ll. De club wist in 2020 nog geen enkele keer te winnen en doorbrak die negatieve reeks voor eigen publiek.

"Het lek boven? Bijna, denk ik. Het gaat de goede kant op. We hebben de wind mee", zegt Willy bij Omroep Brabant. "Het was af en toe goed, maar het was vrij matig", voegt René toe. "Ik vond Willem ll tegenvallen en had meer van ze verwacht. Er zat een soort angst in de ploeg. De afgelopen twintig jaar hebben ze geen punt gepakt in Eindhoven. Dat blijft zo."

Het hoogtepunt van de avond gebeurde misschien wel voor de wedstrijd, toen de spelersbus van PSV bij het Philips Stadion werd opgewacht door uitzinnige supporters. De spelers en trainer Ernest Faber waren zichtbaar enthousiast door het ontvangst. "Zo kan het ook. Het was een fantastische actie", zegt René.

"Ik heb het zelden meegemaakt dat zoiets gebeurde. Ze wilden de spelers van PSV echt een hart onder de riem steken. Dit zijn de echte supporters. Wat gebeurd is, is gebeurd. Zand erover en gewoon doorgaan. Het was een mooie overwinning voor PSV."

René loopt dagelijks op Sportpark De Herdgang rond, maar weet niet wie de nieuwe trainer van PSV wordt. "Ik kan dat niet bekendmaken en daar ben ik ook niet voor", lacht hij. "Ik heb natuurlijk wel een voorkeur. Ik heb altijd gezegd dat Van Gaal een geweldige trainer zou zijn voor PSV."