Jansen meldde zich ziek na afgeketste Celtic-deal: Is gegaan zoals het is gegaan

Jansen meldde zich ziek na afgeketste Celtic-deal: "Is gegaan zoals het is gegaan"

Gepubliceerd: maandag 10 februari 2020 om 12:33ma 10-02-2020 om 12:33

Laatste update: maandag 10 februari 2020 om 15:17ma 10-02-2020 om 15:17

Anco Jansen speelde in 2013 bij De Graafschap, was dichtbij een droomtransfer naar Celtic, maar moest alsnog op De Vijverberg blijven. De inmiddels dertigjarige Zwollenaar was daar letterlijk ziek van.

Tijdens de FOX Sports-documentaire Anco blikt de inmiddels dertigjarige spelmaker terug op de transfersoap tijdens de zomer van 2013. Jansen had een sterk seizoen namens De Graafschap achter de rug: zijn 24 treffers en acht assists in 36 officiële duels trokken de aandacht van Celtic.

De Superboeren wilden echter niet meewerken en Jansen meldde zich een maand lang ziek. "Logisch. Als je vanuit de Eerste Divisie een transfer naar zo'n ploeg kan maken en het gaat niet door, om wat voor reden dan ook... Dan kun je wel nagaan wat dat met zo iemand doet. Daar was ik letterlijk ziek van." Spijt van zijn werkweigering heeft hij dan ook niet. "Dat is gegaan zoals het is gegaan."

Over de schreef tijdens MVV-Roda
Een half jaar later vertrok de spelmaker alsnog uit Doetinchem: niet Celtic, maar Roda JC werd zijn nieuwe werkgever. Op 1 februari 2015 misdroeg hij zich tijdens de Limburgse derby tegen MVV. "Na twintig minuten was er een duel op de achterlijn. Ik vond dat het een corner was." Arbiter Jeroen Sanders dacht er echter anders over. "Toen bleef ik maar schelden en gaf hij mij een directe rode kaart. Hij zei dat ik op hem gespuugd had."

Ook van deze uitspatting heeft hij geen spijt. "Voetbal is voor mij toch wel emotie", verklaart Jansen. "Daarin ben ik anders dan andere spelers. Ik reageer ook anders dan andere spelers. En ik snap dat sommige mensen denken: doe even normaal. Maar zo ben ik, ik ga dat ook niet veranderen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws