'Regelmatig wat' met Inter-held De Vrij: En Koeman houdt daar ook niet zo van

'Regelmatig wat' met Inter-held De Vrij: "En Koeman houdt daar ook niet zo van"

Gepubliceerd: maandag 10 februari 2020 om 13:32ma 10-02-2020 om 13:32

Stefan de Vrij is bij Serie A-koploper Internazionale een steunpilaar en groeide zondagavond uit tot de held van de Milanese derby, maar moet bij het Nederlands elftal tweede viool spelen. Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt krijgen de voorkeur van bondscoach Ronald Koeman: Algemeen Dagblad-journalist Sjoerd Mossou verwacht dat dit voorlopig ook zo blijft.

Koeman woonde zondagavond de Derby della Madonnina bij, maar liet De Vrij op 16 oktober 2018 voor het laatst opdraven. Met de centrale verdediger uit Oudekerk aan den IJssel is er 'altijd wat', weet Mossou. "Bij Inter is hij de regisseur van de verdediging. Maar je hebt het gevoel: als Van Dijk of De Ligt vervangen moet worden, zou hij toch voor die Nathan Aké kunnen kiezen. De Vrij heeft toch een verleden: hij heeft ook een paar keer afgezegd bij het Nederlands elftal", laat hij weten in de AD Voetbalpodcast.

Collega Maarten Wijffels onderschrijft dit. "De laatste keer (tegen Noord-Ierland en Estland, red.) was hij er wel bij, maar zei hij: ik heb een ontsteking aan mijn lies, moeilijk... Kon hij ook weer net niet spelen. Er is regelmatig iets met hem." Mossou vult aan. "En Koeman houdt daar ook niet zo van."

De Vrij zou eind maart zijn rentree voor Oranje kunnen maken. Op 26 maart wordt er geoefende tegen de Verenigde Staten, drie dagen later staat er een krachtmeting met Spanje op het programma.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Verdient Stefan de Vrij een basisplek bij Oranje?

(5174 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws