PSV-tip Van der Vaart besproken: 'Hiddink zat in China, wellicht contact ontstaan'

PSV-tip Van der Vaart besproken: 'Hiddink zat in China, wellicht contact ontstaan'

Gepubliceerd: maandag 10 februari 2020 om 14:38ma 10-02-2020 om 14:38

PSV is in gesprek met een potentiële nieuwe hoofdcoach, maar het is nog niet duidelijk wie de beoogde opvolger van Ernest Faber is. Studio Voetbal-analist Rafael van der Vaart tipte zondagavond Roger Schmidt: volgens de deelnemers aan de NOS Voetbalpodcast is dit een aannemelijke optie.

Schmidt maakte naam bij Red Bull Salzburg en Bayer Leverkusen en zit momenteel zonder club, nadat hij twee jaar lang in China werkte. "Guus Hiddink heeft daar gezeten, als coach van het Olympisch team", aldus NOS-commentator Jeroen Elshoff, die stelt dat Hiddink en Schmidt elkaar 'ongetwijfeld' hebben getroffen bij wedstrijden van Beijing Guoan, waar de Duitser aan het roer stond. "Misschien is daar wel contact ontstaan. Guus is nu wel de belangrijkste adviseur van PSV."

Elshoff heeft een aantal interviews met Schmidt gelezen en denkt dat hij graag weer in West-Europa aan het werk zal gaan. "Hij zat in China vaak in zijn eentje op een hotelkamer en daar had hij veel moeite mee. Hij is een familiemens, die graag dichtbij zijn vrouw en kinderen in Duitsland wil zijn."

Collega Jan Roelfs vult aan. "Het is een trainer buiten de comfort zone, de geijkte namen: nieuw, fris, een moderne kijk op voetbal, best een grote naam in Duitsland. En hij kan zich onafhankelijk opstellen binnen de organisatie. En als je trainer bent geweest in Beijing, ben je financieel onafhankelijk, ook niet onbelangrijk. Allemaal factoren waarvan ik zeg: die kan de autoriteit worden over de spelergroep en het voetbal neerzetten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Moet PSV een buitenlandse trainer aanstellen?

(2098 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws