'Hyballa is een interessante trainer, maar ik geef de voorkeur aan een eigen team'

'Hyballa is een interessante trainer, maar ik geef de voorkeur aan een eigen team'

10-02-2020 15:37
17

Rogier Molhoek is razendsnel weer uit de dug-out van NAC Breda verdwenen. De 38-jarige oud-middenvelder schoof na het ontslag van trainer Ruud Brood door naar het eerste elftal, maar is met onmiddellijke ingang teruggekeerd naar het O17-elftal van de Bredanaars.

Molhoek assisteerde tussenpaus Willem Weijs tijdens de eerste vijf officiële wedstrijden van 2020. Ook fungeerde hij tegen TOP Oss als assistent van de nieuwe trainer, Peter Hyballa. Die samenwerking blijft echter beperkt tot één wedstrijd, laat NAC maandag weten via de officiële kanalen. "Vanmorgen heeft Rogier bij ons te kennen gegeven per direct terug te willen keren naar de jeugd van NAC in het kader van zijn ontwikkeling als trainer", aldus directeur Tom Van den Abbeele.

Volgens de Belg was het sowieso al de bedoeling dat Molhoek slechts tijdelijk betrokken zou blijven bij het eerste elftal. De oud-prof van onder meer RKC Waalwijk, NAC en Vitesse zelf stelt dat hij liever eindverantwoordelijke is bij een jeugdteam dan assistent bij de hoofdmacht. "Ik vind Peter een heel interessante trainer waar ik veel van zou kunnen leren, maar in het kader van mijn persoonlijke ontwikkeling, geef ik de voorkeur aan het hoofdtrainerschap van een eigen team", motiveert hij zijn beslissing tegenover de NAC-site.