Pardew prijst rappe KNVB: 'In Engeland gaat dat niet zo snel, hier wel'

Pardew prijst rappe KNVB: 'In Engeland gaat dat niet zo snel, hier wel'

10-02-2020 15:56
22

ADO Den Haag-trainer Alan Pardew kreeg tijdens het woeden van storm Ciara al nieuws vanuit Zeist. De wedstrijd tegen Sparta kon zondagmiddag niet doorgaan, maar werd direct verschoven naar dinsdagvond, tot tevredenheid van de 58-jarige Engelsman.

Zowel ADO als Sparta wist niet te overwinteren in de KNVB Beker en is dus in staat om te spelen tijdens de 'bekermidweek'. Pardew is te spreken over het snelle handelen van de voetbalbond. "In Engeland gaat dat niet zo snel", reageert hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Daar hadden ze ook gezegd: wij krijgen het stadion niet klaar. Hier wel. Daar ben ik erg blij mee."

Pardew had alle begrip voor de beslissing om het zondagprogramma te schrappen – "Het zou een farce geweest" – en is ook blij dat hij snel weer aan de bak mag. Concurrenten PEC Zwolle, VVV-Venlo kwamen zaterdag wél in actie en sprokkelden alle drie een puntje: nummer voorlaatst ADO heeft nu een marge van vier punten ten opzichte van de zestiende plek. "Ook daarom ben ik blij dat we nu kunnen spelen en niet tot zaterdag hoeven wachten tot we weer een wedstrijd hebben."

Sparta en ADO trappen dinsdag om 20.45 uur af. In augustus wonnen De Kasteelheren met 1-2 in Den Haag.