Update: Telstar presenteert Velthuizen: 'Buiten kwaliteit ook brok ervaring'

Update: Telstar presenteert Velthuizen: 'Buiten kwaliteit ook brok ervaring'

10-02-2020 16:14 Laatste update: 16:59
23

Piet Velthuizen keert hoogstwaarschijnlijk terug op de Nederlandse velden. De 33-jarige doelman gaat aan de slag bij Telstar, melden diverse media. Hij was vrijdag aanwezig bij de thuiswedstrijd van de Velsenaren tegen NEC, zo bevestigt de club aan VoetbalPrimeur.

Velthuizen zit sinds afgelopen zomer zonder club, toen zijn contract bij AZ afliep. Hij trainde onder meer enkele maanden mee bij Willem II en was onlangs in gesprek met een club uit Turkije, maar zonder succes. Telstar ziet het nu blijkbaar wel zitten in de eenmalig international van het Nederlands elftal. Volgens Voetbal International tekent hij een contract tot het einde van het seizoen.

Wedden

Meer odds

Velthuizen begon zijn loopbaan bij Vitesse en verdiende daar een transfer naar Hércules Alicante. Daar raakte zijn loopbaan in het slop. De Nijmegenaar keerde terug naar Arnhem, was aanvankelijk eerste keeper, maar raakte zijn plek na een blessure kwijt aan Eloy Room. Vervolgens beleefde hij een succesvol avontuur bij Hapoel Haifa en een dramatische periode bij Omonia Nicosia, waarna hij één seizoen back-up was in Alkmaar.

Telstar bevestigt tegenover VoetbalPrimeur in gesprek te zijn met Velthuizen. "We zijn in gesprek. Hij is hier afgelopen vrijdag geweest, maar er is nog niets rond. Als het rond is zullen we dat bevestigen", zegt een woordvoerder. "We kunnen het bevestigen noch ontkennen. Het is aan de trainer/technisch directeur (Andries Jonker, red.) om daar uit te komen."

Bij de ploeg van Jonker stonden dit seizoen Anthony Swolfs en Sven van der Maaten onder de lat, maar beiden konden nog niet overtuigen. Van der Maaten kreeg tegen NEC liefst zeven treffers om de oren: 1-7.

Update: Telstar heeft de komst van Piet Velthuizen bevestigd. De 33-jarige doelman sluit 'in ieder geval het einde van het seizoen' aan bij de eerstedivisionist. Volgens de Velsenaren trainde Velthuizen maandag al mee en is hij direct inzetbaar.

"Piet is buiten kwaliteit ook een brok ervaring wat binnenkomt bij de club. Ik ben blij dat we de komende periode van zijn diensten gebruik kunnen maken en ik hoop dat zijn ervaring een impuls kan geven aan de selectie", vertelt trainer Andries Jonker.