KNVB geeft uitleg aan boze Twente-fans: 'Afspraken met FOX Sports'

KNVB geeft uitleg aan boze Twente-fans: 'Afspraken met FOX Sports'

10-02-2020 16:30
73

De supporters van FC Twente zijn niet blij met het vroege tijdstip van de inhaalwedstrijd van de Tukkers bij FC Emmen. Aan De Oude Meerdijk wordt dinsdag al om 18.30 uur afgetrapt. De KNVB kon naar eigen zeggen niet anders.

"Wij proberen altijd een voor iedereen zo gunstig mogelijk schema te creëren, waar naar de wensen van alle partijen wordt gekeken", zegt een woordvoerder van de bond aan TC Tubantia. "Dat houdt natuurlijk ook in dat we ook rekening houden met de reisafstand van de (uit)supporters."

Desondanks begint FC Emmen - FC Twente al om 18.30 uur, terwijl Sparta - ADO Den Haag om 20.45 uur op het programma staat. "De voorkeur van ons zou inderdaad zijn dat de wedstrijden allebei om 20.00 uur zouden worden gespeeld, maar er zijn door de clubs en de Eredivisie CV afspraken gemaakt met FOX Sports waar wij rekening mee moeten houden", doelt hij op de verschillende aanvangstijden.

Hoewel de reisafstand tussen Den Haag en Rotterdam een stuk kleiner is, was het geen optie om dat duel eerder te spelen. "Gezien de reisafstand van de supporters hadden we het liefst Sparta-ADO om 18.30 uur laten beginnen en Emmen-Twente om 20.45 uur", stelt de zegsman. "Gezien de drukke avondspits rond Rotterdam wilden de plaatselijke autoriteiten dat echter niet hebben."

Overigens leverden slechts tien Twente-fans hun ticket terug. Die kaarten werden razendsnel weer verkocht, waardoor het uitvak dinsdag vol zit.