Swart: 'De UEFA dacht: Chelsea moet erin blijven. Daar is gesjoemeld...'

Swart: 'De UEFA dacht: Chelsea moet erin blijven. Daar is gesjoemeld...'

10-02-2020 17:15
232

FC Utrecht-Ajax ging niet door vanwege storm Ciara, maar Mister Ajax verschijnt gewoon weer voor de camera. In de nieuwste aflevering van Alles op Swart gaat Sjaak Swart in op de weersomstandigheden van het weekend, de transferverhalen rondom Sergiño Dest én de rol van arbiter Gianluca Rocchi tijdens het beruchte Champions League-duel tussen Chelsea en Ajax. Bekijk de aflevering hieronder!

Volgens Swart kwam het Ajax 'goed uit' dat de KNVB een streep zette door het uitduel met FC Utrecht: de thuisploeg had graag de strijd met het gehavende Ajax aangebonden. "Ja, dat begrijp ik. Ajax wil voetballen en FC Utrecht wil knokken", aldus Mister Ajax. "Ik snap dat ze het jammer vinden, maar boos kunnen ze toch niet zijn. Je kon toch niet voetballen zo? Als je niet van voetballen houdt, dan wil je pas dat het doorgaat."

De afscheidstournee van Dest zal hierdoor met vertraging van start gaan: de Amerikaans international is naar alle waarschijnlijkheid op weg naar Bayern München. Swart zou het Dest echter niet aanraden. "Typisch een jongen die nog zeker een jaar bij Ajax moet spelen, om te laten zien dat hij écht op die plek hoor. Hij is snel, hij heeft talent, hij heeft alles mee. Maar ook hier (in zijn hoofd, red.) moet het helemaal goed zitten." De kritiek van Algemeen Dagblad-columnist Hugo Borst schuift hij terzijde. "Dat kan hij wel zeggen, maar hij heeft zelf ook niet veel geraakt. Moordgozer, maar daar kan hij niet over oordelen."

"Dramatisch, die man!"
Tot slot: het meest besproken onderwerp van de week. Swart rriep de UEFA al op om Ajax financieel te compenseren naar aanleiding van het optreden van Rocchi en blijft bij zijn stand punt. "Hij was dramatisch, die man! Hoe kan hij nou drie beslissingen ineens nemen? Maar de UEFA dacht ook: Chelsea moet erin blijven, grotere club... Daar is mee gesjoemeld, dat wil je niet weten!"