Velthuizen legt keuze voor Telstar uit: 'Geld en niveau niet meer belangrijk'

Velthuizen legt keuze voor Telstar uit: 'Geld en niveau niet meer belangrijk'

Gepubliceerd: maandag 10 februari 2020 om 17:44ma 10-02-2020 om 17:44

Piet Velthuizen is blij dat hij eindelijk weer kan keepen. Dat de doelman dat een treetje lager, in de Keuken Kampioen Divisie bij Telstar, moet doen, vindt hij absoluut geen probleem.

"Aan het begin heb ik clubs afgewezen omdat ik op een hoger niveau wilde spelen. Inmiddels ben ik op een punt gekomen dat geld of niveau niet meer belangrijk is. Ik wil gewoon lekker op het veld staan met andere jongens", vertelt de 33-jarige Nijmgenaar aan de IJmuider Courant. Hij tekende maandag een contract tot het einde van het seizoen bij Telstar.

Hoewel de eenvoudig international van Oranje geen wedstrijdritme heeft, is hij gehaald als eerste doelman. Of hij vrijdag tegen FC Volendam al onder de lat staat, is nog even afwachten. "Ik heb voor mezelf getraind, maar ik heb wel wat trainingen nodig om er in te komen. Met Andries (Jonker, red.) heb ik afgesproken, dat hij mij opstelt wanneer hij mij er klaar voor acht."

Jonker en Velthuizen zijn oude bekenden. "In 2001 had ik hem onder mijn hoede als trainer bij Oranje onder de 15 jaar", zegt de Telstar-coach. "De andere doelman in dat team was Kenneth Vermeer. Daar werkte ik later mee samen bij Willem II. Het is bijzonder om nu ook Piet weer tegen te komen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws