Ajax stuurde middenvelder Jong FC Utrecht weg: 'Utrecht als enige concreet'

Ajax stuurde middenvelder Jong FC Utrecht weg: 'Utrecht als enige concreet'

10-02-2020 19:37 Laatste update: 19:42
104

Giovanni de la Vega neemt het maandagavond met Jong FC Utrecht op tegen Jong Ajax. De middenvelder speelde in de jeugd van de Amsterdammers, maar werd weggestuurd.

In gesprek met Ajax Showtime blikt De la Vega terug op zijn gedwongen vertrek bij Ajax, iets wat hij niet zag aankomen. "Eigenlijk mocht ik nog een jaar in de jeugd spelen, dus ik had het niet verwacht. Het bleek een opsomming van meerdere dingen. Ik zie mezelf echt als een middenvelder, als een nummer tien. Maar bij Ajax werd ik het laatste jaar vooral voorin gebruikt. Op het middenveld kregen contractspelers voorrang."

Dat zorgde er volgens De la Vega voor dat hij zijn kwaliteiten niet kon laten zien en dat resulteerde erin dat Ajax hem wegstuurde. "Het was geen leuk nieuws om te horen dat ik weg moest en een nieuwe club moest gaan zoeken. Maar ik heb het nu goed in Utrecht. Utrecht was als enige club concreet, de keuze was dus eigenlijk best makkelijk."

En met Jong FC Utrecht, waar De la Vega zijn minuten maakt, neemt hij het maandagavond op tegen zijn oude werkgever. Dat zorgt voor een weerzien met een aantal oude bekende voor de negentienjarige middenvelder, die desondanks vol voor de winst gaat. "Voor de wedstrijd zijn we vrienden, daarna is het oorlog."