Jong Ajax afgeslacht door Jong FC Utrecht, vier flaters van Varela

10-02-2020 21:50 Laatste update: 22:45
192

Jong Ajax heeft maandagavond in de Keuken Kampioen Divisie verzuimd om aan te haken bij koploper SC Cambuur. De ploeg van Mitchell van der Gaag ging keihard onderuit bij Jong FC Utrecht: 7-2. Bij Jong Ajax stond Bruno Varela op doel, die zich vier van de zeven treffers aan mag rekenen.

Jong Ajax begon nog sterk tegen Jong Utrecht, dat twaalfde staat, en kreeg kansen via onder meer Brian Brobbey. Maar na een sterk begin van de Amsterdammers maakte Utrecht de dienst uit. De ploeg van René Hake kwam op voorsprong door Odysseys Velanas. Bij die goal ging Varela voor de eerste keer in de fout. Vlak voor rust werd het 2-0 door Tommy St. Jago.

Kort na de rust besliste Utrecht de wedstrijd nadat Jonas Arweiler een strafschop binnenschoot die werd veroorzaakt door Varela. Ook bij de 4-0 van Hicham Acheffay ging de Portugese keeper niet vrijuit. Jong Ajax deed via Victor Jensen nog wat terug, echter stond het een minuut later alweer 5-1 door Justin Lonwijk.

Bij de 6-1 van Jeredy Hilterman verloor Varela knullig de bal in z'n eigen strafschopgebied. Hij wist in eerste instantie nog redding te brengen, maar had geen antwoord op de rebound. St. Jago schoot daarna in eigen doel, waarna Velanas zijn tweede treffer maakte na een nieuwe blunder van Varela, die in totaal vier keer in de fout ging.

Ajax speelt over tien dagen de eerste Europa League-wedstrijd tegen Getafe. Trainer Erik ten Hag, die maandagavond toeschouwer was in Utrecht, zal het dan moeten doen zonder de geschorste André Onana. Varela zal Onana in die wedstrijd moeten vervangen.