De Graafschap wint spektakelstuk van Jong PSV, duur puntenverlies Volendam

10-02-2020 22:08
27

De Graafschap heeft in extremis een overwinning geboekt op Jong PSV. Door een treffer in de laatste minuut van Branco van den Boomen werd het 2-3 voor De Superboeren.

Jong PSV - De Graafschap 2-3
De ploeg van Mike Snoei speelde allesbehalve een sterke eerste helft, al was de openingsfase niet slecht. Yorbe Vertessen zette Jong PSV echter op voorsprong, nadat De Graafschap de eerste kansen kreeg. Mohamed Hamdaoui wist zijn ploeg vroeg in de tweede helft op gelijke hoogte te zetten.

Vijf minuten voor tijd maakte Sekou Sidibe de 2-1 voor Jong PSV. Lang leek het erop dat dat de eindstand zou worden, maar Ralf Seuntjens maakte twee minuten voor tijd toch weer gelijk. Ook daar bleef het niet bij op Sportpark De Herdgang, want nadat Jong PSV een grote kans op 3-2 miste, sloeg Van den Boomen in de allerlaatste minuut van de blessuretijd toe: 2-3.

De Graafschap staat nu in punten gelijk met Jong Ajax, dat kansloos met 7-2 verloor van Jong FC Utrecht en heeft nog maar een achterstand van vier punten op koploper SC Cambuur.

Jong AZ - FC Volendam 1-1
Het FC Volendam van Wim Jonk heeft in de slotfase van de wedstrijd tegen Jong AZ twee dure punten weggegeven. Het werd 1-1 in Alkmaar. Volendam kwam al na zeven minuten spelen op 0-1 door Nick Doodeman. Daarna werd de wedstrijd vanwege het onweer stilgelegd, maar al snel kon er worden verdergespeeld.

Volendam had in de tweede helft kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, al was ook Jong AZ gevaarlijk. Ferdy Druijf zorgde in de 87e minuut van de wedstrijd voor de verlossing door gelijk te maken. Daar had Volendam geen antwoord meer op. Volendam had bij winst op Jong AZ tweede gestaan in de Keuken Kampioen Divisie. Jong AZ is terug te vinden op plaats veertien.