Verandering in Den Haag: 'Bij spelers komt het gevoel dat alles weer mogelijk is'

Verandering in Den Haag: 'Bij spelers komt het gevoel dat alles weer mogelijk is'

11-02-2020 07:11 Laatste update: 07:15
29

ADO Den Haag haalt dinsdagavond het uitduel met Sparta Rotterdam al in, tot tevredenheid van trainer Alan Pardew. De Engelsman gaat met ADO, dat twee wedstrijden moet spelen, een zware week tegemoet gaat, maar ziet dat er meer vertrouwen in de ploeg zit.

Terwijl de storm Ciara langzaam gaat liggen, moet ADO direct aantreden om het afgelaste duel van zondag in te halen, al heeft Pardew daar weinig moeite mee. "Ik ben blij dat wij nu kunnen spelen en niet tot zaterdag hoeven wachten tot we weer een wedstrijd hebben. We moeten er nu tegen Sparta het beste van maken, hoe de omstandigheden ook zijn", opent de Engelse trainer in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

Pardew werd aangesteld om ADO Den Haag in de Eredivisie te houden en hoewel dat geen makkelijke opgave is, ziet de trainer progressie. "We boeken vooruitgang. Het team was zo op zoek naar een goed resultaat. Nu we thuis vier punten hebben gehaald, merk ik dat bij de spelers het gevoel komt dat alles weer mogelijk is. Zelfs tegen teams uit de top 6."

Ondanks de verandering die Pardew ziet, staat ADO nog altijd op de zeventiende plaats op de ranglijst, een plaats die sinds dit seizoen directe degradatie betekent. De achterstand op VVV-Venlo en PEC Zwolle bedraagt inmiddels respectievelijk vier en vijf punten. "Ook daarom ben ik blij dat we nu kunnen spelen, het is in deze fase belangrijk dat we niet in wedstrijden achterlopen. Ik ben het in Engeland gewend om twee wedstrijden per week te hebben. Het zal zwaar worden, maar nu kunnen we ook zien waar we staan", besluit Pardew.