'Onwerkbare situatie' in Breda: 'Voorganger Hyballa weigert Jong NAC te leiden'

'Onwerkbare situatie' in Breda: 'Voorganger Hyballa weigert Jong NAC te leiden'

11-02-2020 07:40 Laatste update: 07:53
47

Willem Weijs lijkt zichzelf in een lastige situatie te hebben gewerkt bij NAC. De Bredase club wilde de voorganger van Peter Hyballa als assistent naast de Duitser zetten, maar dat zag Weijs niet zitten. Nu zou hij die functie echter weer terug willen en weigert hij voor de groep te staan bij Jong NAC.

BN De Stem publiceert dinsdag een uitgebreid verhaal over de 'onwerkbare situatie' die is ontstaan tussen NAC en Weijs. Nadat Weijs, die kort actief was als interim-trainer na het ontslag van Ruud Brood, werd vervangen door Hyballa ontstond er onenigheid over zijn nieuwe functie in Breda.

Volgens de krant wilde Weijs niet als assistent fungeren van Hyballa, wiens voetbalvisie haaks zou staan op die van Weijs. De Limburger zou voorstander zijn geweest van de komst van Kees van Wonderen en wilde terug naar zijn functie als trainer van Jong NAC toen niet Van Wonderen maar Hyballa de nieuwe trainer werd. Inmiddels zou Weijs daarop zijn teruggekomen en weigert hij trainingen van Jong NAC te leiden.

De directie van de Brabantse club geeft aan dat Weijs zelf de stap terug heeft genomen en Jong NAC wilde gaan leiden, al lijkt Weijs gezien zijn reactie tegenover BN De Stem daar anders over te denken. "Die uitspraken zijn voor hun rekening, dat is de lezing die de club naar buiten brengt. Prima dat er hoor en wederhoor wordt toegepast, maar ik kan er niks over zeggen."

Het is volgens de krant nog maar de vraag of Weijs het seizoen afmaakt als werknemer van NAC, terwijl het ook onduidelijk is of Weijs dinsdagavond bij Jong NAC op de bank zit tijdens het uitduel met Jong Feyenoord. BN De Stem kreeg van Weijs te horen dat hij niet kan en wil antwoorden op die vraag.