De Graafschap voelt druk: 'Wij moeten voor de bovenste twee plekken spelen'

De Graafschap voelt druk: 'Wij moeten voor de bovenste twee plekken spelen'

11-02-2020 08:17
11

Branco van den Boomen was maandagavond de held van De Graafschap. In de 93ste minuut maakte hij de winnende treffer op bezoek bij Jong PSV (2-3) en bezorgde hij de Superboeren weer naar de derde plaats op de ranglijst.

Met het doelpunt van Van den Boomen in extremis kwam De Graafschap goed weg in Eindhoven, waar het de nodige moeite had met Jong PSV. "Het is gewoon lastig. Dit soort teams spelen vrijuit, er komen wat spelers van het eerste bij met extra kwaliteit. Wij beginnen sterk het eerste kwartier, alleen dan maken zij die 1-0. En dan gaan ze achteruit leunen maar dan hebben ze wel hun snelheid met Madueke en Ngonge en Vertessen. En Ledezma, dat zijn jongens die over een paar jaar in de Eredivisie kunnen spelen", aldus de matchwinner na afloop voor de camera van FOX Sports.

De Graafschap begon als nummer vier aan het duel met Jong PSV en stond daarmee voor het eerst dit seizoen op een plaats die geen recht geeft op directe promotie naar de Eredivisie. En dus stond de druk vol op de ketel, merkt ook Van den Boomen. "Ja tuurlijk. Daar moet je gewoon eerlijk over zijn. Wij voelen de druk, want wij moeten gewoon voor de bovenste twee plekken spelen. Die druk is af en toe klote en af en toe lekker."

"Nu is het lekker omdat je wint", vervolgt Van den Boomen. "En dan heb je met die druk een extra ontlading. Ik zei net ook in de kleedkamer: deze is voor de hele club en dit moeten we doorzetten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie