'Hij staat op het moment verder dan Memphis toen die dezelfde leeftijd had'

'Hij staat op het moment verder dan Memphis toen die dezelfde leeftijd had'

11-02-2020 08:33
30

Jérémy Doku krijgt dit seizoen volop kansen bij RSC Anderlecht. Youri Mulder is van mening dat de pas zeventienjarige aanvaller verder is dan Nederlander Memphis Depay op die leeftijd.

De Nederlander was in Extra Time bijzonder lovend over Doku en had ook een opvallende anekdote klaar over de jonge vleugelaanvaller. "Onlangs sprak ik met Fred Rutten. Die had enkele jaren geleden Memphis Depay onder zijn hoede bij PSV, en vorig seizoen Jérémy Doku bij Anderlecht. Hij vertelde me dat Doku verder staat op dit moment dan Depay toen die dezelfde leeftijd had. Dat vind ik toch bijzonder", klonk het.

Ook Gert Verheyen was bijzonder lovend voor Doku. "Als hij nu ook efficiënt zal worden, dan wordt hij gewoonweg onhoudbaar voor Anderlecht. Zijn snelheid is ongelooflijk. Enkel de statistieken moeten er nog komen", gaf hij nog mee.

Depay debuteerde in 2011 op zeventienjarige leeftijd bij PSV. Hij speelde tot 2015 voor de Eindhovense club alvorens naar Manchester United te trekken. Daar kon hij niet helemaal overtuigen, waarna hij in 2017 richting Frankrijk trok. Nu is hij een belangrijke basisspeler bij Olympique Lyon, maar houdt een zware knieblessure hem aan de kant.