AZ-spits wil minuten maken in de Eredivisie: 'Dat doe ik te weinig nu'

AZ-spits wil minuten maken in de Eredivisie: 'Dat doe ik te weinig nu'

Gepubliceerd: dinsdag 11 februari 2020 om 08:49di 11-02-2020 om 08:49

Ferdy Druijf redde maandagavond een punt voor Jong AZ in het thuisduel met FC Volendam, maar is toch niet helemaal tevreden. Dat heeft naast de kansen die hij miste ook te maken met zijn huidige situatie bij AZ.

Na afloop geeft Duijf, die in de 87ste minuut voor de 1-1 zorgde tegen Volendam, voor de camera van FOX Sports aan dat er meer in had gezeten dan één doelpunt. "Als je alles bij elkaar optelt misschien wel vier. Drie gemiste kansen en één goal, dus dan kom je uit op vier. Ik had er meer moeten maken."

Helemaal positief is de spits dus niet en dat ligt ook aan zijn situatie in Alkmaar. Spelen voor Jong AZ is namelijk niet wat hij ambieert. "Of ik blij ben om minuten te maken? Aan de ene kant wel, aan de andere kant niet. Ik wil gewoon graag in de Eredivisie spelen. Dat doe ik te weinig nu."

Druijf realiseert zich echter ook dat het lastig is om zich in de basis te knokken bij AZ, dat het dit seizoen uitstekend doet. "We maken veel goals en krijgen er weinig tegen dus het team staat goed. Dan heb je weinig te zeggen en dan moet je jezelf gewoon laten zien op de trainingen, keihard werken en met zulke wedstijden je kans pakken."

Dit seizoen kwam de 21-jarige Druijf tot slechts 163 speelminuten in de Eredivisie, verdeeld over negen verschillende wedstrijden. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws