Onzekere tijden voor Van Wolfswinkel: 'Misschien ligt mijn toekomst wel hier'

Onzekere tijden voor Van Wolfswinkel: 'Misschien ligt mijn toekomst wel hier'

Gepubliceerd: dinsdag 11 februari 2020 om 10:28di 11-02-2020 om 10:28

Laatste update: dinsdag 11 februari 2020 om 10:33di 11-02-2020 om 10:33

Ricky van Wolfswinkel is weer helemaal de oude na een zware tijd. De spits van FC Basel kampte met een hersenaandoening en die kwetsuur hield hem uiteindelijk zes maanden aan de kant. 

Afgelopen weekend maakte hij zijn rentree voor de Zwitserse ploeg. "De laatste tijd is eigenlijk super verlopen", zegt Van Wolfswinkel tegen De Telegraaf. "Ik heb al een hele tijd volle bak mee kunnen trainen met het team, los van de (kop)duels. Conditioneel sta ik er daardoor heel goed voor en ik ben gelijk weer helemaal beschikbaar. De voorbereiding op de tweede seizoenshelft heb ik ook helemaal mee kunnen doen. Dan vliegt de tijd voorbij."

"Ik kan weer vrijuit spelen. De laatste weken voordat het licht op groen ging, heb ik getraind met een helm. Dat is volgens de dokters nu totaal niet meer nodig. Ze zeggen: vergeet wat je hebt en ga weer lekker voetballen. Een betere boodschap kan je niet krijgen", aldus de opgetogen Torjäger. 

Afgelopen zomer ketste een transfer naar Feyenoord nog af door de hersenaandoening. Komende zomer is hij, zoals het er nu naar uitziet, transfervrij. "Maar dat is het laatste waar ik me de laatste tijd druk om heb gemaakt. Dat komt altijd goed. Of het hier is, of ergens anders. Wellicht ligt mijn toekomst voorlopig bij FC Basel. Maar fit worden, daar lag natuurlijk mijn focus."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws