Nieuwe storm komt richting Nederland: 'Lijkt geen probleem voor Eredivisie'

Nieuwe storm komt richting Nederland: 'Lijkt geen probleem voor Eredivisie'

11-02-2020 12:30 Laatste update: 12:33
51

Komend weekend is het mogelijk weer raak: na storm Ciara is nu storm Dennis op weg naar Nederland. Ditmaal kan voetbalminnend Nederland echter opgelucht ademhalen.

Raymond Klaassen van Weerplaza verwacht dat storm Dennis geen gevolgen zal gaan hebben voor het Nederlandse voetbal. Afgelopen weekend werden alle zondagwedstrijden in het prof- en amateurvoetbal afgelast vanwege storm Ciara. Onder meer AZ - Feyenoord en FC Utrecht - Ajax gingen niet door. 

"In mijn belevenis is deze storm voor het voetbal minder erg dan Ciara", zegt Klaassen tegen het Algemeen Dagblad. "De storm zal zich vooral op de waddeneilanden en aan de kust laten gelden. Als die überhaupt komt. De voortekenen wijzen nu uit van wel, maar je weet nooit wat er de komende dagen nog kan veranderen."

"Afgelopen zondag werden de wedstrijden ook afgelast door de KNVB, maar vooral voor de veiligheid van de supporters. Deze storm is, zoals ik eerder zei, minder erg en voornamelijk aan de kust. Zoals het er nu voor staat moet dit geen probleem worden voor de Eredivisie", aldus de weerdeskundige.