Blind spreekt zich uit: 'Geen twijfels, in tegenstelling tot mensen op televisie'

Blind spreekt zich uit: 'Geen twijfels, in tegenstelling tot mensen op televisie'

11-02-2020 14:13 Laatste update: 15:05
73

Daley Blind is terug bij de wedstrijdselectie van Ajax en blikt terug op een voor hem onzekere tijd, waarin hij aan de kant stond met een ontstoken hartspier. De Ajacied ergerde zich aan dokters die in de media uitspraken deden over zijn herstel.

Tegenover diverse Nederlandse media, waaronder De Telegraaf en Algemeen Dagblad, doet Blind zijn verhaal. "Ik was heel standvastig dat ik weer zou kunnen voetballen op topniveau", vertelt de verdediger. "De vraag was alleen wel wanneer dat zou zijn? Hoe lang de blessure mij aan de kant zou houden? Maar twijfel was er zeker niet, in tegenstelling tot allerlei mensen op televisie."

Blind gaf toe dat de meningen over zijn situatie hem irriteerden. "Zeker heeft me dat gestoord. Allerlei mensen die mijn situatie helemaal niet kenden, twijfelden aan mijn veiligheid en mijn terugkeer. Het zijn allemaal meningen. Dat mag hoor, alleen ik vond het wel storend omdat mensen mijn exacte situatie niet kenden, maar wel van alles riepen."

De 29-jarige linkspoot keert woensdag aanstaande bij het bekerduel met Vitesse terug in de wedstrijdselectie van Ajax. De kwartfinale van het bekertoernooi wordt om 20.45 uur afgetrapt.