APOEL blijkt wederom trainerskerkhof: derde trainer in acht maanden ontslagen

APOEL blijkt wederom trainerskerkhof: derde trainer in acht maanden ontslagen

11-02-2020 14:47
12

APOEL Nicosia heeft trainer Kare Ingebrigtsen ontslagen. Dat feit op zich is niet zo bijzonder, maar Ingebrigtsen is de derde trainer dit seizoen en de zesde trainer in twee jaar die op straat wordt gezet door de Cypriotische club.

Op de officiële website maakt APOEL bekend dat het afscheid heeft genomen van de Noor Ingebrigtsen, die nog niet zo heel erg lang aan het roer stond in Nicosia. Eind december werd hij aangesteld als de opvolger van Loukas Hatziloukas, die drie weken daarvoor juist weer als opvolger van Thomas Doll werd aangesteld. Doll was oefenmeester van APOEL toen het in augustus in de play offs van de Champions League werd uitgeschakeld door Ajax.

Op dat moment was de Duitser echter ook nog niet zo heel lang trainer van de Cyprioten, want hij nam in de zomer het stokje over van Paolo Tramezzani. Hij zat met tien maanden nog relatief lang bij APOEL en slaagde er ook in om de ploeg kampioen te maken. Eerder dat seizoen zaten Giorgos Kostis en Bruno Baltazar ook nog op de bank bij APOEL.

Ook Mario Been kan meepraten over het trainerskerkhof bij de club uit de hoofdstad van Cyprus. De huidige analist van FOX Sports werd op 1 juli 2017 aangesteld, maar mocht vier weken later alweer zijn biezen pakken. De teleurstellende resultaten in de voorronde van de Champions League gaven daar aanleiding toe.